FC Twente-icoon kwam niet in actie op WK: "Wat maakt dat nou uit?"

Kees van Ierssel
Kees van Ierssel Foto: © Pro Shots

Aanstaande dinsdag komt een groot deel van de Oranje WK-selectie van 1974 weer samen om de wedstrijd tussen Duitsland en Nederland te bekijken. Bekende namen als Willem van Hanegem, Rinus Israël en Willy en René van de Kerkhof, maar ook het landelijk minder bekende FC Twente-icoon Kees van Ierssel zijn van de partij.

In de zomer van 1974 speelde Nederland het WK in West-Duitsland. Van Ierssel zat voornamelijk op de tribune en zat alleen tegen Uruguay op de bank. "Rensenbrink, Neeskens, Rep, Van Hanegem, Cruijff. Die gasten konden natuurlijk wel wat", herinnert de 78-jarige uit Breda, die zin heeft in de reünie met zijn oud-teamgenoten, in gesprek met het Algemeen Dagblad.

De kans bestaat dat Van Ierssel in Frankfurt niet zo erg herkend zal worden als zijn teamgenoten. "Ach, herkenning van Kees of niet, wat maakt dat nou uit?", stelt Van Hanegem. "Kees was echt een prima speler, geloof mij. Kom niet aan met die prietpraat dat hij alleen op de tribune heeft gezeten. Wim Suurbier stond op zijn plek. Die speelde je er niet zo maar uit. Kees was er in 1974 echt niet bij voor de lol. En nu ook niet. Hij was één van ons."

Lees meer:
0 reacties