FC Twente imponeert: "Maar vorig jaar waren die net iets beter"

FC Twente bedankt het uitvak in Heerenveen
FC Twente bedankt het uitvak in Heerenveen Foto: © BSR Agency

FC Twente staat stevig op de derde plek in de Eredivisie en dat terwijl de Tukkers eigenlijk het hele seizoen al zonder echte linksbuiten spelen. Aanvallende middenvelder Michel Vlap staat op die positie geposteerd. Clubwatcher Tijmen van Wissing vindt dat FC Twente wel een echte linksbuiten mist in de selectie.

"Maar ik denk dat iedereen dat bijna mist in de Eredivisie, dus ja", vertelt hij in de podcast van De Oosttribune. "Ja, want ik, ik vroeg me nog af", vult collega Nico Wantia aan. "FC Twente staat nu op de derde plaats. Die is wel zo'n beetje veilig gesteld. Met die voorsprong op AZ vind je Twente nu ook beter dan het Twente van vorig seizoen?"

Van Wissing vindt van wel. "Natuurlijk waren de backs vorig jaar onwaarschijnlijk belangrijk met Joshua Brenet en Gijs Smal", legt hij uit. "En je had hele goede buitenspelers. Maar Vaclav Cerny heeft ook fases gehad dat hij echt afwezig was. En de tandem Misidjan-Smal was vorig jaar echt een stuk beter dan de huidige linkerkant. Dat heeft ook wel met Smal te maken, die beduidend minder is. Maar ik vind dit Twente in grote lijnen wel beter, met name door Mathias Kjølø en Michal Sadilek. Dat vind ik nog een beter duo dan met Ramiz Zerrouki, zeker in de eindfase."

"Ik vind Robin Pröpper echt weer heel erg goed", vervolgt Van Wissing. "Ik denk dat dit Twente, ook qua wil, net iets verder is dan het Twente van vorig jaar." Wantia ziet vooral een sterkere selectie bij FC Twente. "Ik denk dat ze vooral in de breedte sterker zijn geworden", meent Wantia. "Met de bank van vorig jaar kon je niet zo heel veel mee. Het was echt behelpen wat dat betreft. Nu heeft Oosting wel volop keuze om dingen te veranderen vanaf de bank, maar ook heel veel kwaliteit. Maar ik denk dat de elf in het veld vorig jaar net iets beter waren, maar in de breedte dus wel beter."

Lees meer:
0 reacties