FC Twente in de problemen? "Ze gaan gewoon vier punten pakken"

FC Twente verloor vorige week van AZ waardoor twee wedstrijden zeer belangrijk zijn voor het behouden van de derde plek. Analist Vincent Bilanovic zag het slotoffensief van Joseph Oosting niet helemaal werkte. 

De Tukkers kwamen een halfuur voor tijd op achterstand, waarna er vol ingezet werd op een gelijkmaker. "Ik vond het heel bijzonder dat FC Twente met vier aanvallers ging spelen, alleen stonden ze met de verkeerde benen aan de verkeerde kant", merkt Bilanovic op in VoetbalTijd. "Dan krijg je namelijk dat je altijd in de trechter loopt, want ze gaan naar hun goede been." Daan Rots en Mitchell van Bergen gingen vanwege hun goede been eerder naar binnen dan buitenom.

Volgens Bilanovic kwam FC Twente daardoor amper tot goede voorzetten. "De laatste vijf minuten wisselde Oosting het pas om en zette hij een linkspoot op links en een rechtspoot op rechts. Met de kracht van Van Wolfswinkel en Boadu hadden ze dat eerder mogen doen", stelt de analist. "Dan hadden ze het nog gevaarlijker kunnen maken. Er is echt nog geen man overboord, die gaan nog gewoon vier punten pakken."

Lees meer:
0 reacties