FC Twente in dubio: "Hij is voor Oosting een onbetwiste basisspeler"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

Joshua Brenet heeft nog een aantal maanden een contract bij FC Twente, maar wat gaan de Tukkers doen nu de speler veroordeeld is tot een maand cel? De 30-jarige man werd twee keer kort achter elkaar betrapt in een auto zonder geldig rijbewijs. Dat was ingetrokken. De speler liep nog in een proeftijd van een veroordeling van huiselijk geweld.

"Door de veroordeling van Joshua Brenet heeft niet alleen de clubleiding, maar ook trainer Joseph Oosting een probleem op zijn bord gekregen. Opeens is het kabbelende beekje in een stroomversnelling veranderd. Er is gedoe en de buitenwacht kijkt vol argusogen mee", schrijft clubwatcher Leon ten Voorde in de Tubantia. "Los van de morele kant van de zaak is daar ook nog het sportieve aspect. Brenet is voor Oosting een onbetwiste basisspeler, die met zijn kwaliteiten en ervaring van grote waarde kan zijn."

Brenet kende een wisselvallig seizoen. "Door een blessure miste Brenet een deel van de eerste seizoenshelft en toen hij weer fit was, worstelde hij een tijdje met zijn vorm. Desondanks behield Oosting het vertrouwen in de speler die op papier verdediger is, maar vooral aanvallend van grote waarde kan zijn", beseft Ten Voorde.

Hij kan een wedstrijd doen kantelen. "Met tien doelpunten was hij vorig seizoen de meest scorende back van de eredivisie. De laatste weken zag het publiek weer iets van de oude Brenet terug en dat gaf de fans een goed gevoel richting de beslissende fase van het seizoen. Bovendien weet Brenet dat zijn contract in Enschede na dit seizoen niet wordt verlengd, waardoor hij zelf ook een groot belang heeft om te shinen de komende tijd."

"Wat nu? Trekt FC Twente de handen van de speler af, moet hij even op het strafbankje of wacht men eerst het hoger beroep af? Met Alfons Sampsted en Youri Regeer heeft Oosting twee alternatieven, waarmee hij prima uit de voeten kan. Maar een goede Brenet heeft wat extra’s. Zo’n speler wil je er als trainer bij hebben nu het erom gaat spannen. Maar de vraag is: tegen welke prijs?", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties