FC Twente informeerde naar tweetal: "Zij maken Utrecht echt sterker"

Jens Toornstra, Oscar Fraulo, Ryan Flamingo
Jens Toornstra, Oscar Fraulo, Ryan Flamingo Foto: © BSR Agency

FC Utrecht won afgelopen weekend met 0-1 van FC Twente in De Grolsch Veste. FC Twente-watcher Leon ten Voorde weet dat er bij de bezoekers twee spelers speelden waarin de Tukkers al eerder interesse hadden getoond. De Enschedese club zou onder meer navraag hebben gedaan bij Rangers FC naar spits Sam Lammers.

"Naar Lammers heeft FC Twente afgelopen zomer geïnformeerd", zegt Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Dat is een hele goede spits. Die maakt Utrecht echt sterker" Waarom heeft FC Twente Lammers dan niet genomen? "FC Twente had op dat moment nog Manfred Ugalde en Ricky van Wolfswinkel. Die hadden geen spits nodig. FC Utrecht had echt een spits nodig."

Ten Voorde vervolgt: "Maar FC Utrecht heeft ook geen optie tot koop op hem, hij is blijkbaar veel te duur. Naar Ryan Flamingo heeft Twente ook voorzichtig geïnformeerd in de zomer. Die konden ze niet krijgen. Dat is gewoon een hele goede middenvelder."

De clubwatcher zag dat FC Utrecht op een bekende manier speelde, onder leiding van trainer Ron Jans. "Hij stuurde een kopie van FC Twente het veld in. Twente werd in de eerste helft van alle kanten opgejaagd. Dat was een beetje het normale FC Twente in De Grolsch Veste, alleen nu in de gedaante van FC Utrecht."

"Jens Toornstra had daar een hele belangrijke rol in. Hij joeg de boel constant op. Dat was heel knap om te zien. FC Twente had niet het vermogen om daar onderuit te voetballen", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties