Kapteijns onthult: "FC Twente volgt enkele Zwollenaren" (update)

FC Twente is al druk bezig met de selectie voor komend seizoen. Na de komst van Sem Steijn is technisch directeur Jan Streuer zeker nog niet klaar op de transfermarkt.

FC Twente ziet bij de tegenstander van afgelopen zaterdag een aantal interessante spelers rondlopen. De club uit Enschede heeft namelijk geïnformeerd naar de status van PEC Zwolle-spelers Yuta Nakayama en Mees de Wit, zo weet Twentefans.nl . Nakayama kan komende zomer transfervrij vertrekken bij PEC Zwolle. De Japans international, die zich donderdag met zijn vaderland plaatste voor het WK, heeft van de club uit de provinciehoofdstad te horen gekregen dat zijn aflopende contract formeel is opgezegd. Nakayama, die dit seizoen indruk maakt in de Zwolse defensie, moet als niet-EU-speler echter wel een aardig salaris verdienen. De 25-jarige linksbenige centrale verdediger werd begin 2019 door PEC Zwolle weggeplukt bij Kashiwa Reysol en speelde sindsdien al twaalf interlands voor Japan. Hoewel PEC Zwolle het contract formeel heeft opgezegd, heeft het de hoop nog niet opgegeven om de verbintenis te verlengen. FC Twente zoekt voor komend seizoen nog een linker centrale verdediger, omdat Kik Pierie terugkeert naar Ajax. Met Julio Pleguezuelo, Robin Pröpper en Mees Hilgers heeft de Enschedese club al drie rechtspoten in het centrum. Ook de jonge Max Bruns is rechtsbenig. Pleguezuelo heeft wel een aflopend contract, al heeft FC Twente de optie om de verbintenis met één jaar te verlengen.

Mees de Wit

De Wit (23) scoorde dit seizoen al vier keer als linksback van PEC Zwolle. De vleugelverdediger heeft nog een contract tot medio 2023 (met een optie voor nog een jaar), maar kan een interessant transferobject worden bij degradatie van de Zwollenaren. De Wit komt uit de jeugdopleiding van Ajax en was eerder actief bij Sporting Portugal. FC Twente is voor komend seizoen ook nog op zoek naar een nieuwe linksback. Momenteel is Gijs Smal de eerste keus op die positie na het vertrek van Jayden Oosterwolde. Joshua Brenet werd ook als linkervleugelverdediger gehaald, maar speelt momenteel op rechts. Het is nog niet duidelijk of hij ook komend seizoen in Enschede speelt. Eerder werd Kenneth Paal al aan FC Twente gelinkt. De 24-jarige linksback heeft net als Nakayama van PEC Zwolle te horen gekregen dat zijn aflopende verbintenis formeel is opgezegd. Paal kan komende zomer dus ook transfervrij elders tekenen. Update, zondag 3 april: Mark-Jan Fledderus zat vandaag namens FC Groningen op de tribune bij de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles, zo weet Jeroen Kapteijns te melden. "PEC Zwolle heeft paar spelers die interessant zijn voor subtoppers (De Wit, Paal, Redan). Ook FC Twente volgt enkele Zwollenaren. Paal komt sowieso beschikbaar, want is transfervrij na dit seizoen", legt de verslaggever van de Telegraaf uit.

Lees meer: