FC Twente introduceert speciaal 'corona-apparaat' in kleedkamers

FC Twente heeft sinds kort de ViroPower in de kleedkamers van De Grolsch Veste en het Trainingscentrum in Hengelo geïnstalleerd. Het apparaat beschermt tegen het coronavirus.

De ViroPower is ontwikkeld door Ultrasun uit Hengelo. Directielid Mark Rouwhorst, tevens lid van het stichtingsbestuur van FC Twente, voelde zich haast genoodzaakt om het apparaat ook bij de club uit Enschede te introduceren.

FC Twente heeft nauwelijks te maken gehad met coronabesmettingen. Alleen Queensy Menig werd positief getest. Rouwhorst durft echter niet te claimen dat de ViroPower daarvoor heeft gezorgd. "Want menselijk gedrag blijft een belangrijke factor", aldus Rouwhorst in TC Tubantia. Het apparaat heeft echter wel effect. "Biedt dit 100 procent bescherming tegen corona? Nee. Helpt dit erg tegen corona? Ja."

De ViroPower zuivert continu de lucht en haalt met UVC-licht virussen en bacteriën eruit. "Net als in Duitsland kan deze oplossing ook in ons land ervoor zorgen dat scholen veilig weer open kunnen", meent Rouwhorst. "De machine is eigenlijk een oplossing voor alle plekken waar mensen samenkomen en onvoldoende ventilatie is."

Het is de vraag hoe effectief de machine precies is. "Als mensen in een ruimte waar onze machines staan tóch heel dicht bij elkaar gaan staan of zitten, biedt de ViroPower geen 100 procent garantie. Maar dat UVC-lampen lucht reinigen, is al lang bewezen. Het mooie is dat de machine continu kan draaien en dat je niet de ruimte hoeft te verlaten", aldus Rouwhorst.

Lees meer: