"FC Twente is beter dan verleden jaar, daar ben ik van overtuigd"

FC Twente viert de goal van Gijs Smal
FC Twente viert de goal van Gijs Smal Foto: © Pro Shots

Voor FC Twente begint de Eredivisie aanstaande zondag met een uitwedstrijd tegen NEC. Eerst nemen de Tukkers het donderdag op tegen FK Čukarički in een Conference League-duel. Technisch directeur Jan Streuer heeft veel belangrijke spelers kunnen behouden en hoopt dat het team gegroeid is.

"Mees Hilgers moet duidelijk beter geworden zijn na één seizoen in de Eredivisie", zegt Streuer bij De Oosttribune. "Robin Pröpper is ingespeeld en van Michel Vlap ben ik overtuigd dat hij het beter gaat doen. Hij heeft vorig seizoen niet zo'n heel goed seizoen gehad, maar we hebben hem gekocht omdat ik weet dat hij veel beter kan."

Streuer vervolgt: "Maar ook een Manfred Ugalde is een jaar verder en die is beter geworden. We hebben ook Joshua Brenet en Sem Steijn erbij. Virgil Misidjan heeft zich nu aangepast. Al met al denk ik dat het belangrijk is geweest dat we die goede spelers hebben behouden."

"Het team is beter dan verleden jaar", meent Streuer. "Daar ben ik van overtuigd. Dat wil niet zeggen dat de resultaten automatisch beter zijn. Je kunt ook nog blessures krijgen. Maar je zit nu met een rustiger gevoel dan een jaar geleden."

Van Staa ziet dat het belangrijk is dat FC Twente een speler als Vlap kan vastleggen. "Het geeft de ontwikkeling van spelers aan. Dat ze graag bij FC Twente willen spelen. Er zijn weinig huurlingen en de spelers maken een rustigere indruk. Dat zie je ook aan de koppies. Aan de speelwijze hoeven ze ook niet zo veel aan te passen. Want negentig procent van de ploeg staat er gewoon. Dat maakt een voordeel op de rest."

Sem Steijn viert met het uitvak

FC Twente wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt donderdagavond de return tegen FK Cukaricki. Winnen de Tukkers net als in Servië? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
Bekijk de hele stand