FC Twente is gretig: "De harde woorden van Oosting dreunen na"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © NESimages

FC Twente is volop gefocust voor het duel tegen PSV dit weekend. De Tukkers zullen het teleurstellende gelijkspel tegen NEC (3-3) achter zich moeten leggen. Trainer Joseph Oosting hoopt dat ze hiervan geleerd hebben.

Clubwatcher Leon ten Voorde vond Oosting sterk optreden na het duel tegen NEC. Bij Tubantia geeft hij aan: "De harde woorden van Joseph Oosting zullen nog wel even nagedreund hebben. De oefenmeester was voor het eerst sinds zijn komst naar Enschede echt boos op zijn spelers, die in een korte fase na rust de wedstrijd totaal uit handen gaven. Niet gefocust genoeg en mentaal niet in staat om een tik te verwerken."

Het perspectief voor FC Twente is in ieder geval positief. "Het goede nieuws was dat de backs Joshua Brenet en Gijs Smal weer minuten hebben kunnen maken", zegt ten Voorde. "En dat betekent dat FC Twente in de breedte flink is aangesterkt. Alleen met Alfons Sampsted en Youri Regeer op hun plekken speelde FC Twente tot dusverre uitstekend. Dus wat te doen de komende weken? Een ding is zeker: er is weer volop concurrentie."

Velen zien graag dat PSV aankomend weekend punten gaan morsen. "De neutrale volger - en de supporters van Feyenoord - hopen dat FC Twente de serie in eigen huis voortzet. Als PSV ook in Enschede weet te winnen, dan is de vraag gerechtvaardigd wie die ploeg nog gaat afstoppen dit seizoen. Alle ogen in het Nederlandse voetbal zijn vanaf woensdag gericht op FC Twente."

Lees meer:
0 reacties