FC Twente kan Ajax nóg een extra negatief clubrecord bezorgen

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © NESimages

De historische 6-0 nederlaag van Ajax in De Kuip leverde zes negatieve clubrecords op. Nu moet Ajax tegen FC Twente en weer kan er een negatief clubrecord behaald worden.

"Tegen FC Twente kan daar minstens één nieuwe bij komen. Ajax heeft dit seizoen al veertien wedstrijden (alle competities) verloren. Dat is een evenaring van het clubrecord sinds de invoering van het betaald voetbal (ook 14 in 1964/65 en 1999/00). Daar stokte het in die seizoenen. Toch ligt een vijftiende verliespartij zondag op de loer", weet ESPN.

De Tukkers verkeren in topvorm. "FC Twente presteert dit seizoen namelijk uitstekend en presteert op vele vlakken beter dan Ajax momenteel. Voor de uitploeg is het zaak om dat zondag eens om te zetten in drie punten. Iets wat niet vaak lukt. De huidige nummer drie van de Eredivisie won namelijk slechts één van de laatste zestien uitwedstrijden in Amsterdam (11V, 4G). De uitzondering was op pakjesavond in 2020 (1-2)."

"Thuis heeft Twente minder problemen met de recordkampioen. De laatste twee duels waren in de Grolsch Veste en die werden allebei gewonnen. Mocht daar in speelronde 30 een derde driepunter aan toegevoegd worden, betekent dat een evenaring van het clubrecord. Alleen in 1992/93 won het drie keer op rij van Ajax", besluit het medium.

Lees meer:
0 reacties