"FC Twente kan binnen nu en een maand Europees voetbal veiligstellen"

FC Twente
FC Twente Foto: © Pro Shots

FC Twente staat momenteel op de derde plaats in de Eredivisie, met acht punten voorsprong op nummer vier AZ en negen punten voorsprong op nummer vijf Ajax. Clubwatcher Leon ten Voorde verwacht niet dat de Alkmaarders en de Amsterdammers de Tukkers nog weten in te halen, aangezien beide clubs veel punten laten liggen.

"Bij Ajax las ik supporters die gingen voor de tweede plaats. Die zijn wel even weer teruggeworpen", zegt Ten Voorde bij de AD Voetbalpodcast. "FC Twente gaat niet alles winnen en gaat tegen teleurstellingen oplopen, maar waarom zouden Ajax en AZ opeens wel stabiel gaan worden? Dat vraag je je na zo'n weekend wel weer af. Ajax dacht het lek boven te hebben en dan kom je 3-0 achter bij een ploeg die er ook niet lekker in zit (SC Heerenveen, red.). Dat is pijnlijk."

Volgens journalist Nik Kok was Ajax de laatste wedstrijden weer wat stabieler geworden. Ten Voorde is het daar niet mee eens. "Was Ajax wel zo stabiel? Ik heb ze tegen Heracles gezien. Die wedstrijd wonnen ze met 4-2, maar dat had ook 6-6 kunnen worden. Dat mag niet bij een club als Ajax, dat ze zoveel kansen weggeven."

FC Twente neemt het in de volgende wedstrijden op tegen FC Utrecht (thuis), Go Ahead (thuis), Vitesse (uit) en Sparta (thuis). Ten Voorde: "Het zijn lastige thuiswedstrijden, maar het is wel thuis. Binnen nu en een maand kan FC Twente Europees voetbal veiligstellen. Ik geloof niet meer in AZ."

"Daar is een trainerswissel geweest en dan moet er iets gebeuren binnen zo'n club. Dat gebeurde niet. Die moeten uit naar Fortuna Sittard en de week erop is AZ - Ajax. Dan gaan er weer wat punten verspelen. Bij AZ blijft het zoeken en dan raakt ook de topscorer en spits gefrustreerd. Ik zie AZ hier niet bovenop komen", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties