FC Twente kan woensdag profiteren na misstap PSV bij FC Emmen

FC Twente-spelers juichen na de goal van Vaclav Cerny
FC Twente-spelers juichen na de goal van Vaclav Cerny Foto: © Pro Shots

FC Twente kan morgen profiteren van de misstap die PSV dinsdagavond beging, op bezoek bij FC Emmen. Het team van Ruud van Nistelrooij verloor in Drenthe met 1-0.

De ploeg uit Eindhoven kwam na ruim twintig minuten op achterstand en moest voor rust verder met tien man nadat Mauro jr de rode kaart kreeg na een vreselijke overtreding. In de tweede helft ging PSV op zoek naar de gelijkmaker, maar het was FC Emmen die dichterbij een treffer was. Doelman Benitez en het aluminium zorgden er in de tweede helft voor dat PSV mocht blijven geloven in een resultaat. Dit kwam er echter niet.

Door de nederlaag van PSV heeft deze ploeg nu 1 punt meer dan FC Twente, maar de ploeg van Ron Jans heeft één wedstrijd minder gespeeld. Wanneer Twente morgen bij Vitesse de volle winst weet te behalen, gaat het op de ranglijst over PSV heen.