FC Twente kreeg advies van Ten Hag: "Ik had die keus al gemaakt"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © Pro Shots

Youri Regeer trok deze zomer de deur bij Ajax definitief achter zich dicht. De negentienjarige middenvelder koos voor een contract bij FC Twente en heeft geen spijt nu hij de ene na de andere speler ziet vertrekken bij Ajax.

"Nee, totaal niet. Ik heb er nog geen seconde aan gedacht", zegt Regeer in gesprek met de Tubantia. "Ik had voor mezelf in de winterstop al de keus gemaakt dat ik weg wilde. Ik wil het plezier terugvinden op het veld in een andere omgeving. En ik denk dat ik hier veel meer kans maak op speelminuten."

Regeer werd bij Ajax gezien als een speler met potentie. "Ik verlengde mijn contract omdat ik met de toenmalige trainer over bepaalde dingen had gesproken", vertelt hij. "Maar uiteindelijk ging hij (Erik ten Hag, red.) naar Manchester United. Dan krijg je een nieuwe trainer (Alfred Schreuder, red.), die bepaalde dingen tegen je zegt. Maar uiteindelijk is het niet zo gelopen zoals ik had gehoopt en zoals het plaatje vanuit Ajax was geschetst. Ik wist daarom al snel dat ik een andere stap wilde gaan maken", legt hij uit.

FC Twente hapte deze zomer toe, mede na een positief advies van Ten Hag. "Ik denk dat de meeste mensen mij kennen als rechtsback. Op die plek moest ik mij ook richten bij Ajax. Met die gedachte ben ik bij Jong Ajax daar ook gaan spelen. Maar Twente heeft me gehaald als middenvelder", aldus Regeer, op wie Ajax nog wel een terugkoopclausule heeft bedongen.

Lees meer:
0 reacties