FC Twente krijgt advies: "Nog wel even wat aan het doelsaldo doen"

FC Twente-spelers vieren feest met de fans na het duel met Almere City
FC Twente-spelers vieren feest met de fans na het duel met Almere City Foto: © Pro Shots

FC Twente speelt zondagmiddag de belangrijke thuiswedstrijd tegen FC Volendam. De ploeg van trainer Joseph Oosting kan de derde plek binnenhalen als het zelf wint en AZ punten morst bij Go Ahead Eagles.

"Ik heb wel het gevoel dat het al een tijdje iets stroever is. Het wordt een beetje worstelen richting die eindstreep", zegt clubwatcher Leon ten Voorde in de AD Voetbalpodcast. "Maar als je naar het resterende programma kijkt met zondag FC Volendam en daarna PEC Zwolle. AZ moet uit naar Go Ahead Eagles, die hebben officieel nog een puntje nodig en die willen ook zo hoog mogelijk eindigen in verband met de play-offs. In de Adelaarshorst is het niet makkelijk, dus zondag kan het ook zomaar eens beslist zijn. Normaal gesproken gaat FC Twente wel winnen van FC Volendam."

Mocht het zondag niet lukken voor FC Twente, dan kan het nog gebeuren in de laatste uitwedstrijd bij PEC Zwolle. "Ze moeten nog wel even wat aan het doelsaldo doen", adviseert Ten Voorde. "Dat is op dit moment één goal in het voordeel van AZ. Want dan kan je eventueel, als je er overheen gaat, nog gelijkspelen bij PEC Zwolle. Ik ga er wel vanuit dat FC Twente derde wordt."

Lees meer:
0 reacties