"FC Twente krijgt het met deze selectie in Europa wel moeilijk"

FC Twente is dit seizoen als derde geëindigd en dat is volkomen terecht, zo vindt René Wagelaar. De voormalig voetbalmakelaar had echter niet verwacht dat de Tukkers op een derde plek zouden eindigen.

"Ik vind de derde plek van Twente meer dan terecht. Er is discussie over dat Ajax een slecht seizoen heeft, AZ een minder seizoen", begint Wagelaar zijn verhaal bij 1Twente Voetbaltijd. "Maar Twente heeft in de hele tweede seizoenshelft derde gestaan. Vanaf de winter tot aan nu. Dus is het meer dan terecht dat ze derde zijn geworden."

"Dat wilde ik toch even zeggen. Er is in Nederland altijd zoiets van: Ja, Twente is niet de echte nummer drie, want Ajax. Maar dit seizoen: meer dan terecht. En je staat uiteindelijk ook op de plek waar je staat, dat is terecht", vindt Wagelaar. Hij was niet overtuigd van het feit dat Twente derde zou gaan worden, zo is hij eerlijk. "Ik denk iedereen wel", reageert Ben Rienstra. "Volgens mij heb ik dat zelf ook wel eens geroepen. Ik dacht zelfs nog dat Ajax op een gegeven moment nog kwam."

Wagelaar had verwacht dat AZ als derde zou eindigen en FC Twente op een vierde plek. "Maar AZ was niet stabiel. Ik vind ze kwalitatief iets verder dan Twente, inhoudelijk. Per speler zeg maar. Ze hebben ook een brede selectie. Maar Twente was meer een team, dat zag je. AZ was wat meer los zand. Toen ging de trainerswissel daar gebeuren, na de winter. Toen hebben ze een hele periode gehad dat het echt minder was. En die heeft Twente niet gehad."

"Joseph heeft het met zijn staf fantastisch gedaan", deelt Wagelaar een compliment uit. "Ze hebben het uiterste gehaald wat erin zit. Ik denk wel dat Twente met deze selectie in Europa het wel moeilijk krijgt. Als er niet wat bij komt. Er moet echt wel wat bij. Het is niet breed genoeg", is hij wel nog enigszins kritisch.

Lees meer:
0 reacties