FC Twente krijgt lichte kritiek: "Dan laten ze het snel weer gaan"

Robin Pröpper baalt na de wedstrijd tegen SC Heerenveen
Robin Pröpper baalt na de wedstrijd tegen SC Heerenveen Foto: © Pro Shots

Dani de Wit ziet bij AZ te weinig persoonlijkheden rondlopen, iets wat hij wel ziet bij FC Twente. De middenvelder is onder de indruk van de teamgeest bij de Tukkers. Clubwatcher Leon ten Voorde is het met de woorden van De Wit eens, al ziet hij nog wel verbeterpunten.

"FC Twente heeft Unnerstall, Pröpper, en een Van Wolfswinkel die heel sluw en slim is", zo begint Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Ze hebben Sadilek. Dat zijn jongens die in het veld weten waar het om gaat. Pröpper is echt de leider van de groep, Van Wolfswinkel is ook echt een leider. Die zetten zo'n elftal wel neer."

Ten Voorde heeft wel een kritiekpunt, met betrekking tot scheidsrechterlijke fouten. "Bij FC Twente zijn soms wel iets te gelaten bij arbitrale beslissingen waarover je kan discussiëren of boos over kan worden. Dan laten ze het tijdens de wedstrijd al snel weer gaan."

Ten Voorde zag dat Van Wolfswinkel afgelopen weekend wel alert was. "Toen Van Wolfswinkel zaterdag tegen Fortuna Sittard werd gevloerd in de eerste helft, vloog hij, op zijn 35ste, direct naar de scheidsrechter. Dieperink gaf een gele kaart, al dan niet aan de verkeerde speler."

Toen FC Twente uit bij PSV speelde, dachten de Tukkers op 0-1 te komen door een goal van Boadu. Dit ging uiteindelijk, niet door omdat de spits een overtreding zou hebben gemaakt op de doelman van PSV. Dit leek zwaar gestraft, en Ten Voorde vindt dat ze bij FC Twente niet boos genoeg waren. "Pröpper na zo'n wedstrijd tegen PSV, dat vind ik wel bijzonder. Hij bleef zo rustig, terwijl je net zoiets is overkomen. Ik zou dat niet kunnen", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties