FC Twente krijgt lof: "Dan ben je echt een kanshebber voor plek twee"

FC Twente speelde afgelopen zaterdag een sterk eerste kwartier tegen Excelsior. De Tukkers scoorde alle doelpunten van de avond in die minuten en wonnen uiteindelijk dus met 0-3. Clubwatcher Tijmen van Wissing was zwaar onder de indruk van de ploeg van trainer Joseph Oosting.

"Ik vond dit misschien wel het beste kwartier van de laatste jaren, met die thuiswedstrijd tegen PSV bijgerekend. Ik vond het echt genieten", zegt Van Wissing bij De Oosttribune. Collega Jan van Staan vult aan: "We zeiden vrijdag al: we hopen dat FC Twente nu de tanden laat zien."

"Ze trappen af en de eerste vijftien minuten denk je: dit is nou wat je graag wil zien als voetballiefhebber en als supporter. Maar ook als trainer en speler. Alles klopte", vervolgt Van Staa. "Als je het niveau van die eerste vijftien minuten kan vasthouden, dan ben je echt een kanshebber voor plek twee of plek drie."

Had FC Twente meer doelpunten moeten maken tegen Excelsior? Van Wissing: "Ja, zeker. Maar dat had ook deels te maken met de invallers die een beetje voor eigen succes gingen. Excelsior werd ook een stuk beter, naarmate die wedstrijd vorderde. Ik zag bij Excelsior een aantal spelers, ik noem een Kenzo Goudmijn..."

"Ik zou de mensen op Erve Asito tachtig procent een vleugje van Goudmijn gunnen. Dan hebben ze nog nooit zoveel kwaliteit gezien op het erf, als wij daar hebben gezien met Goudmijn en Couhaib Driouech. Excelsior is zeker niet heel slecht."

"Het eerste kwartier van FC Twente was goed, maar dat kun je niet volhouden." Van Wissing was onder de indruk van Michel Vlap: "Ik vond Vlap echt heel goed, maar Daan Rots ook. Ricky van Wolfswinkel was scherp. Sadilek won elke tweede bal. Het zag er gewoon goed uit."

Lees meer:
0 reacties