FC Twente loopt uit op Ajax na Amsterdamse blamage in Friesland

Feest na een goal van Pelle van Amersfoort
Feest na een goal van Pelle van Amersfoort Foto: © Pro Shots

Op zondagmiddag ontmoetten SC Heerenveen en Ajax elkaar in het Abe Lenstra Stadion. Dat duel liep uit op een spektakelstuk waarin SC Heerenveen aan het langste eind wist te trekken. Dat betekent dat FC Twente nu negen punten voorstaat op Ajax en acht punten op AZ.

Al na elf minuten was het Pelle van Amersfoort die de Friezen op een 1-0 voorsprong wist te zetten. Ajax wist die klap maar amper te boven te komen en zag de Friezen zelfs de voorsprong verdubbelen. Osame Sahraoui maakte de 2-0.

Ook na rust wisten de Friezen hun opmars door te zetten. Een paar minuten na het rustsignaal tekende Pelle van Amersfoort ook nog voor de 3-0. Na een eigen doelpunt van Bochniewicz kwamen de Amsterdammers weer terug in de wedstrijd.

Chuba Akpom wist het nog spannend te maken. Tien minuten voor tijd tekende hij voor de 3-2. Ajax probeerde daarna door te zetten op zoek naar de gelijkmaker, maar SC Heerenveen wist stand te houden en won met 3-2. Eerder dit weekend verloor ook AZ al twee punten tegen Almere City.

Lees meer:
0 reacties