FC Twente luidt de noodklok: "Echt een mokerslag op dit moment"

FC Twente speelt woensdagavond ook de bekerwedstrijd tegen AZ in een leeg stadion. De club uit Enschede hoopt dat er snel weer supporters welkom zijn, want FC Twente loopt veel geld mis.

"Dat betekent weinig tot geen inkomsten", zegt operationeel en financieel directeur Martijn Hoogstoevenbeld bij de FC Twente Online Nieuwjaarsavond. "Het is wederom gewoon schrijnend om te zien. Wij zijn niet de enige partij daarin, want er zijn heel veel bedrijven en instellingen die met dezelfde problemen te maken hebben. Maar voor ons is dit wel een flinke aderlating."

FC Twente leed afgelopen seizoen een verlies van zo'n 1,7 miljoen euro, waarmee de schade beperkt bleef. Hoogstoevenbeld was toen positief over de toekomst. "Aan het begin van deze competitie liepen we direct voor op datgene wat we hadden begroot. Als corona niet opnieuw haar intrede deed, hadden we absoluut zwarte cijfers geschreven. Alleen nu ziet het er weer anders uit", aldus de bestuurder.

Zo liet FC Twente het winterse trainingskamp niet doorgeven en dat was ook mede een financiële overweging. De club probeert zoveel mogelijk inkomsten te behouden en waar mogelijk te snijden aan de kostenkant. "Je kijkt ook vooral naar de steunpakketten die er zijn. Het is voor ons heel erg van belang om de inkomstenderving daarmee te kunnen dekken. We hopen daar eind januari meer duidelijkheid over te hebben."

De club uit Enschede verkeert nu nog erg in onzekerheid over de financiële middelen voor komend seizoen. "Het is voor ons van belang dat die sectorspecifieke steun voor de betaaldvoetbalclubs wordt verlengd", geeft Hoogstoevenbeld aan. "De thuiswedstrijd tegen Feyenoord (competitie, red.) is in ieder geval voor een belangrijk deel gecompenseerd."

"We doen het beroep op de overheid dat die steun wordt verlengd, want het is echt een mokerslag op dit moment. Het is echt cruciaal dat dat ook wordt gecontinueerd. De urgentie is er bij de KNVB en de ECV. Het is nu zaak dat de overheid dat overneemt", besluit Hoogstoevenbeld.

Lees meer:
0 reacties