FC Twente maakt veel indruk tegen zwak Ajax: "In alles beter"

Robin Propper in duel met Brian Brobbey
Robin Propper in duel met Brian Brobbey Foto: © Orange Pictures

De Tukkers waren door het dolle heen toen ze vanmiddag met 3-1 van Ajax wonnen. Zij overmeesterde de Amsterdammers bijna overal op het veld. Hierdoor is FC Twente nog altijd ongeslagen in de competitie.

Journalist Leon ten Voorde de Tubantia zag het gehele team van FC Twente uitblinken. "Zondagmiddag liet FC Twente zien dat de ploeg niet voor niets na vier duels nog zonder puntenverlies is. De ploeg van Joseph Oosting liet in de kolkende Grolsch Veste niets heel van een zeldzaam slecht Ajax. De strijdbare thuisploeg was in alles beter."

Dit Ajax is nog in opbouw en daar heeft de thuisploeg goed gebruikt van gemaakt. "FC Twente zat er bovenop, en voetbalde stukken beter dan het onsamenhangende Ajax, waar geen structuur in te ontdekken viel", zegt Ten Voorde. "De thuisploeg liet Ajax bewust aan de bal om daarbij te profiteren van de ruimte. Een strategie die werkte. Bij vrijwel elke diepe pass was het open huis bij de Amsterdammers. Het was ongekend hoeveel ruimte FC Twente in balbezit kreeg om te voetballen."

Lees meer:
0 reacties