FC Twente mist drietal spelers: Cleonise toegevoegd aan ziekenboeg

FC Twente speelt zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Vitesse. Trainer Ron Jans kan dan niet beschikken over een volledig fitte selectie.

De oefenmeester mist in ieder geval drie spelers voor het treffen in De Grolsch Veste. Michal Sadilek behoort nog niet tot de selectie. De middenvelder is al een aantal weken afwezig vanwege een liesblessure. Daan Rots liep vorige week tijdens een oefenwedstrijd tegen FC Emmen een enkelblessure op. De vrees was dat de vleugelaanvaller lang uitgeschakeld zou zijn, maar Jans hoopt hem volgende week weer te verwelkomen op het trainingsveld. Rots mist wel sowieso het duel met Vitesse. Ook Denilho Cleonise kan niet aantreden tegen de Arnhemmers, waardoor FC Twente twee rechtsbuitens mist. Cleonise heeft een blessure aan zijn elleboog. Vaclav Cerny zal daardoor weer starten op de rechtervleugel. De Tsjech kwam afgelopen week in actie voor zijn vaderland tegen Portugal (30 minuten) en Zwitserland (80 minuten). Goed nieuws is er wel omtrent Sem Steijn. De middenvelder maakt zijn rentree in de selectie nadat hij enkele weken afwezig is geweest vanwege de naweeën van een hersenschudding.

Sadilek nog niet bij de selectie tegen Vitesse. Ook Cleonise er niet bij: hij heeft een blessure aan zijn elleboog. De enkelblessure van Rots valt mee. Jans hoopt hem volgende week weer te verwelkomen op het trainingsveld. #FCTwente #TweVit — 1Twente Enschede (@1TEnschede) September 30, 2022

Lees meer: