"FC Twente mist in grote wedstrijden overtuiging het af te maken"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © Pro Shots

Geert-Jan Jakobs is FC Twente-watcher namens Voetbal International. Hem valt een patroon op: in topwedstrijden laat FC Twente het vaak afweten, juist omdat Joseph Oosting van zijn gebruikelijke tactieken afwijkt.

"Ja, dat is dit seizoen wel een probleem gebleken. Tegen PSV ging het mis doordat ze heel anders gingen spelen. Daardoor werden ze door PSV overrompeld en deden ze niet meer waar ze zelf heel goed in zijn en ook tegen Ajax ging het mis na rust", opent Jakobs bij Voetbal International.

Waar het tegen Ajax misging is moeilijk te verklaren. "Voor rust was er weinig aan de hand voor FC Twente. Al lag het tempo laag en hadden ze niet door hoeveel kansen er lagen. Maar na rust zette Ajax het om en toen was FC Twente wel even van de kaart. Oosting zei dat het niet aan de tactiek lag, maar FC Twente was teveel onder de indruk. Het was onherkenbaar hoe FC Twente speelde."

De Tukkers gaan niet uit van eigen kracht. "Op een of andere manier beseffen ze niet hoe goed ze zijn in grote wedstrijden en dan missen ze de overtuiging om het af te maken. Ook tegen Feyenoord-uit hadden ze kunnen winnen en speelden ze gelijk. Tegen PSV uit hadden ze de scheidsrechter ook niet meezitten. Maar tegen kleine clubs hebben ze het dit seizoen beter gedaan."

Lees meer:
0 reacties