FC Twente moet transfermarkt op: "Vijf, zes basisspelers halen"

Patrick Busby en Rene Wagelaar nemen in VoetbalTijd het proces rondom aankopen bij FC Twente onder de loep. Ze komen tot de conclusie dat FC Twente de selectie dit seizoen 'op tijd voor elkaar had', maar zien ook dat er dit seizoen veel basisspelers moeten worden gehaald met het oog op vertrekkende sterkhouders.

Busby gaat desgevraagd in op de vraag of de periodes van drukte wisselen. "Het is altijd hetzelfde qua drukte. Het is de tijd die je hebt en meer kan je niet. Dus op die manier moet je het ook invullen", vertelt Busby. Rene Wagelaar merkt gelijk op dat het dit jaar wel eens anders kan zijn: "Soms heb je, zoals vorig jaar, bleven er 9 van de 10. Nu dit jaar gaan er een x-aantal weg. Dus je moet nu dus vijf, zes basisspelers halen en vorig jaar niet", doelend spelers als Smal, Hilgers en Zerrouki die op de radar staan van andere clubs.

Busby geeft aan dat het handelen van de club FC Twente hier niet anders van wordt: "Dat maakt niet uit voor het proces. Ons proces dat we op elke positie drie, vier, vijf kandidaten hebben. Stel dat er vorig seizoen een heel hoog bod was geweest, dan moet je je lijst ook klaar hebben."

Presentator Mick Van Halst stelt dat Busby de ene periode toch wel drukker is dan de andere periode. Hierop geeft Busby aan: "Vorig jaar hadden wij ons team klaar in juli. Volgens mij was Salah-Eddine de laatste en in augustus begon de Conference League. Dus wij hebben ons al vanaf augustus kunnen richten op komend seizoen", besluit de 51-jarige hoofdscout.

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Twente komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Twente (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
RKC Waalwijk
16:45
FC Twente
wo
27/09
FC Twente
20:00
Vitesse
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
zo
8/10
Fortuna Sittard
14:30
FC Twente
zo
22/10
Heracles Almelo
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 4 12 12
2 AZ 4 10 12
3 FC Twente 4 9 12
4 Feyenoord 5 14 11
5 Fortuna Sittard 5 3 9
6 Sparta Rotterdam 5 1 8
7 Go Ahead Eagles 4 0 7
Bekijk de hele stand