FC Twente moet transfermarkt op: "Vijf, zes basisspelers halen"

Patrick Busby en Rene Wagelaar nemen in VoetbalTijd het proces rondom aankopen bij FC Twente onder de loep. Ze komen tot de conclusie dat FC Twente de selectie dit seizoen 'op tijd voor elkaar had', maar zien ook dat er dit seizoen veel basisspelers moeten worden gehaald met het oog op vertrekkende sterkhouders.

Busby gaat desgevraagd in op de vraag of de periodes van drukte wisselen. "Het is altijd hetzelfde qua drukte. Het is de tijd die je hebt en meer kan je niet. Dus op die manier moet je het ook invullen", vertelt Busby. Rene Wagelaar merkt gelijk op dat het dit jaar wel eens anders kan zijn: "Soms heb je, zoals vorig jaar, bleven er 9 van de 10. Nu dit jaar gaan er een x-aantal weg. Dus je moet nu dus vijf, zes basisspelers halen en vorig jaar niet", doelend spelers als Smal, Hilgers en Zerrouki die op de radar staan van andere clubs.

Busby geeft aan dat het handelen van de club FC Twente hier niet anders van wordt: "Dat maakt niet uit voor het proces. Ons proces dat we op elke positie drie, vier, vijf kandidaten hebben. Stel dat er vorig seizoen een heel hoog bod was geweest, dan moet je je lijst ook klaar hebben."

Presentator Mick Van Halst stelt dat Busby de ene periode toch wel drukker is dan de andere periode. Hierop geeft Busby aan: "Vorig jaar hadden wij ons team klaar in juli. Volgens mij was Salah-Eddine de laatste en in augustus begon de Conference League. Dus wij hebben ons al vanaf augustus kunnen richten op komend seizoen", besluit de 51-jarige hoofdscout.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand