FC Twente moet vrezen: "Kruising van Getafe en Atlético Madrid"

Almere City Feyenoord
Almere City Feyenoord Foto: © Pro Shots

Leon ten Voorde ziet in Almere City een taaie tegenstander die op bezoek komt in de Grolsch Veste. De Flevolanders spelen resultaatvoetbal waarbij een hechte verdediging hoog in het vaandel staat.

"Van de laatste zeven wedstrijden hebben ze zes keer gelijkgespeeld. De laatste vijf uitduels hebben ze ook niet verloren. Ze spelen heel veel gelijk. Taaie ploeg. Oosting verwacht dat het een man-op-man gevecht wordt overal op het veld", opent Ten Voorde bij de Warming-up van TC Tubantia.

"Oosting zei: 'ze zijn al snel overgeschakeld op overlevingsvoetbal.' Ze schatten in dat als ze vrolijk meevoetballen in de Eredivisie, ze niks klaar ze spelen. Ze verloren gelijk met 4-1 van FC Twente. Het is een kruising van Getafe en Atlético Madrid geworden. Niet om aan te zien als tv-kijker. Ik bereid mensen vast voor op vanavond."

Ook kan de ploeg bij vlagen goed voetballen. "Snelle jongens hebben ze en ook een goede spits, maar laten we ze ook niet te groot maken. Ze beheersen het kunstje van vechtvoetbal en ze weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen."

Ten Voorde kent het strijdplan van Almere dan ook al. "Ze gaan met tien man voor de goal liggen. Dat wordt een uitdaging. Het is niet de kracht van FC Twente om daar soepel doorheen te spelen. Je moet geluk hebben dat je snel scoort. Maar in de Grolsch Veste thuis tegen Almere City? Ik geef ze de naam van Atlético Madrid, maar dat zijn ze natuurlijk niet."

Lees meer:
0 reacties