FC Twente naar Champions League? "Dan is een gelijkspel genoeg"

De spelers van FC Twente vieren het behalen van Europees voetbal
De spelers van FC Twente vieren het behalen van Europees voetbal Foto: © BSR Agency

FC Twente is hard op weg zich te plaatsen voor de voorronde van de Champions League. Algemeen directeur Dominique Scholten is blij dat de vierde plaats in ieder geval binnen is en daarmee het ticket voor de hoofdfase van de Europa League.

"Dat is een fantastisch prestatie van spelers en staf", zegt Scholten op de officiële website van FC Twente. "Toch is de ploeg nog niet klaar. Bij behoud van de huidige derde plaats op de ranglijst volgt instroming in de voorronde van de Champions League. Een overwinning volgende week in Alkmaar tegen AZ is daarvoor in ieder geval voldoende. Mocht AZ zondag punten morsen tegen NEC dan is zelfs een gelijkspel genoeg."

"Laat ik niet te ver op de zaken vooruitlopen", vervolgt Scholten. "We gaan het volgend weekend zien. Een paar jaar geleden werd promotie naar de Eredivisie groots gevierd en nu strijden we zelfs voor een ticket voor de Champions League. FC Twente heeft zichzelf weer op de kaart gezet. Dat is een compliment voor iedereen in en rondom de club die hier de laatste jaren een bijdrage aan heeft geleverd."

Lees meer:
0 reacties