FC Twente naar Champions League? "Nog lang niet bij pot met goud"

Champions League
Champions League Foto: © Orange Pictures

FC Twente kan in de komende twee thuiswedstrijden uitstekende zaken doen in de strijd om de derde plek. De voorronde van de Champions League lonkt voor de Tukkers.

"Ik moet zeggen dat ik al wel naar de kalender heb gekeken", onthult clubwatcher Leon ten Voorde in de podcast De Warming-up. "Je komt toch in een fase van het jaar dat je ook naar de vakanties gaat kijken."

FC Twente weet nog niet wanneer de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint. "Voor FC Twente is dat wel heel erg lastig om te plannen tot dusver. De elftalmanager Bart Bruins is daar heel druk mee. Je moet wedstrijden organiseren. Alleen wanneer begin je? Als je nu vierde of derde wordt... Maar het ziet er wel naar uit dat Feyenoord de beker wint", aldus Ten Voorde.

"Dan heb je in ieder geval duidelijkheid, want dan heb je in ieder geval groepsfase Europa League", vervolgt hij. "Dus ze kunnen nu langzamerhand wel de voorbereiding serieus gaan invullen. Maar tot voor kort was dat wel een puzzel, want afgelopen jaar moest je heel vroeg beginnen. Maar nu lijkt het erop... Maar als je derde wordt en je hebt voorronde Champions League dan ben je nog lang niet bij de pot met goud", doelt Ten Voorde op de twee voorrondes die FC Twente dan moet spelen om het hoofdtoernooi te bereiken.

Lees meer:
0 reacties