FC Twente naar Het Diekman: "We mikken inmiddels op die periode"

Sportcampus Diekman
Sportcampus Diekman Foto: © Pro Shots

FC Twente hoopt snel te kunnen verhuizen naar een nieuw trainingscomplex op Het Diekman. De trainingsaccommodatie in Hengelo voldoet niet meer aan de eisen. Algemeen directeur Dominique Scholten beseft het belang van een nieuw trainingscomplex.

"In mei komen onze verbouwingsplannen voor in de gemeenteraad, dan valt er een beslissing", laat Scholten weten in Voetbal International. "Wat wij hebben moeten doen, hebben we gedaan. Alles ziet er goed uit, maar het moet nog wel worden bezegeld. Het nieuwe trainingscomplex voor de selecties van onze mannen en vrouwen op Sportcampus Het Diekman en de verbouwde academie in Hengelo moeten als een enorm vliegwiel gaan werken voor de club."

"We gaan nog professioneler werken, kunnen spelers nog beter gaan aantrekken, ontwikkelen en verkopen", vervolgt Scholten, die al een stip aan de horizon heeft. "Het is een groot, complex project, bouwkundig zitten er nogal wat haken en ogen aan. We mikken inmiddels op de periode tussen de zomer van 2025 en januari 2026 om alles klaar te hebben, daarvoor moet alles wel precies goed vallen."

"Maar ik stop niet voor het is afgerond. Je gunt de staf dat ze met hun professionaliteit, ambitie en energie kunnen werken met middelen die passen bij de situatie die we met elkaar nastreven. Daarvan is nog geen sprake. Als ik zie wat we toch al presteren, dan vind ik dat echt knap", aldus Scholten.

Lees meer:
0 reacties