FC Twente naar voorrondes CL: "Je hebt altijd nog een vangnet"

Het seizoen 2023-2024 begon al heel vroeg voor FC Twente, met een aantal belangrijke Europese wedstrijden in de voorrondes van de Conference League. Na een lang seizoen is het des te knapper dat de Tukkers de derde plek wisten te behalen, en zich zo plaatsen voor de voorrondes van de Champions League. Clubwatcher Tijmen van Wissing prijst de selectie, ook vooral Michal Sadilek.

"Als je Sadilek nog ziet gaan op zo'n laatste speeldag...", looft Van Wissing bij De Oosttribune. Jan van Staa haakt in: "Ze hebben het heel goed gedoseerd. Als je ziet hoe ze presteren. Ze waren een paar maatjes te groot voor FC Volendam, maar nu wonnen ze bij PEC Zwolle, met deze entourage. Heel knap."

Wanneer begint het Europese seizoen voor FC Twente? Van Wissing: "Uit mijn hoofd stromen ze op 22 juli in, in de koker. Dan heb je voorronde Champions League, daarna nog een voorronde en dan kom je in de groepsfase. Je hebt altijd het vangnet van groepsfase Europa League." 

De clubwatcher vervolgt: "Als je de eerste voorronde niet doorkomt, heb je alsnog de groepsfase van de Europa League, en dat heb je ook als je wegvalt in die volgende voorronde. Het kan zijn dat FC Twente twaalf Europese wedstrijden speelt, als ze die eerste voorronde winnen."

De selectie van FC Twente kan nu eerst nog genieten van een welverdiende vakantie. Van Wissing: "Deze week zijn de spelers naar Ibiza, maar de staf gaat niet mee. Die gaan met elkaar op trip. Joseph Oosting is nu alweer allemaal input aan het vergaren, van: hoe moet je een Europees seizoen ingaan?", aldus Van Wissing.

Lees meer:
0 reacties