FC Twente onderuit in topper tegen AZ: "Ik zie er geen patroon in"

Joseph Oosting
Joseph Oosting Foto: © BSR Agency

FC Twente ging zondag onderuit in de kraker tegen AZ. De Alkmaarders verkleinden zo het gat tussen beide ploegen naar twee punten.

Vooral vlak na rust was FC Twente matig, zo is het oordeel van Joseph Oosting. "Ik vond dat wij goed begonnen. We maken een mooie goal en na de 0-1 vind ik dat wij met name aan de bal heel snel voor de lange bal kozen", analyseert de coach bij ESPN. "Alleen we hebben echt een ploeg die vanuit het positiespel juist de vrije man kan vinden."

"In het verdedigen hadden we het wel lastig zonder echt kansen weg te geven. Voor rust krijgen wij wel de grootste kans en kunnen we de 0-2 maken via Ünüvar", zag Oosting. "Ik vind niet dat we eraf werden gepoetst. We waren met name vlak na rust matig. We laten Pavlidis te makkelijk draaien waardoor ze vanuit de diepte een schot krijgen en zo de 1-1 uit de rebound tegen krijgen."

De oefenmeester gaat verder: "Dat is heel zuur tegen Ajax gebeurde het en nu ook tegen AZ. Het overkomt ons en dat zijn dingen die ongrijpbaar zijn. Dat overkomt ons gewoon", zo zegt hij. "Je weet dat ze gaan komen en ik denk dat wij in die fase de zaken beter voor elkaar zouden moeten hebben. Ik zie er geen patroon in. Ik moet het nog eens rustig terugkrijgen en dus kan ik dat niet gelijk zeggen."

Lees meer:
0 reacties