FC Twente op gelijke hoogte met PSV en Feyenoord: "Geen toeval"

Joseph Oosting in het Philips Stadion
Joseph Oosting in het Philips Stadion Foto: © Pro Shots

Terwijl Ajax dit jaar 31 verschillende spelers gebruikte in de basis, zit FC Twente met 22 spelers juist aan de extreme ondergrens. Zo'n hechte en vaste groep lijkt echter haar voordelen te hebben.

"Wat opvalt is dat de gehele top 3 slechts 22 verschillende spelers liet beginnen dit seizoen. Peter Bosz, Arne Slot en Joseph Oosting spelen dus eigenlijk met een vaste kern. PSV, Feyenoord en FC Twente behoren dan ook tot de ploegen die het minst vaak een verschillende basisspeler inzetten. SC Heerenveen is de club die met 19 basisklanten de lijst aanvoert", schrijft Wiebe de Vries op de website van ESPN.

"Uit hoeveel verschillende basisspelers bestaat normaliter de ideale ploeg? Bij de laatste vijf kampioenen – het coronaseizoen 2019/2020 dus niet meegerekend – bestond die gemiddeld uit 23 basisspelers. De clubs die de landstitel omhoog mochten houden beschikken dus over een vaste kern spelers", vervolgt de journalist.

Dat FC Twente het zo goed doet is op basis hiervan geen verrassing. "Het is geen toeval dat de goed presterende ploegen PSV, Feyenoord en FC Twente ook in de buurt zitten van het ideale aantal van 23 verschillende spelers die aan de aftrap stonden over een heel seizoen. Het aantal van Ajax met 31 basisklanten is dus niet alleen schrikbarend, maar ook historisch hoog te noemen."

Lees meer:
0 reacties