FC Twente op plek drie? "Geef AZ net een paar procent meer kans"

De spelers van FC Twente vieren feest met het uitvak
De spelers van FC Twente vieren feest met het uitvak Foto: © Orange Pictures

FC Twente staat momenteel op de derde plaats in de Eredivisie en dat is goed genoeg voor een plek in de voorronde van de Champions League. Kunnen de Tukkers bovenin mee blijven draaien?

"Ik sluit het zeker niet uit", zegt journalist Nico Wantia bij de podcast De Oosttribune van RTV Oost. "Er is echt al een enorme kloof tussen de eerste vier en de nummer vijf als je bedenkt dat we pas acht wedstrijden onderweg zijn. Die bovenste vier gaan die tickets verdelen, of Ajax moet nog een miraculeuze wederopstanding krijgen de tweede seizoenshelft, maar dat zit er niet echt direct aan te komen."

Tijmen van Wissing is minder optimistisch. "Ik geef ze van die vier wel net de minste kans", zegt Van Wissing. Wantia: "Aan de andere kant vind ik AZ ook nog niet heel erg overtuigend en die hebben een druk programma tot aan de winterstop."

Van Wissing vindt het lastig om het te voorspellen. "Het ligt er ook aan hoe lang ze Europees blijven spelen, maar die kunnen wel net iets meer wisselen, met name in de voorhoede. Die Odgaard was niet goed bij Ajax, maar als je die op de bank hebt... Dat vind ik best wel wat zeggen hoor."

Hoe dan ook blijft AZ favoriet voor plek drie. "Het gaat heel spannend worden, het is waanzinnig knap wat Twente doet. Het zou zomaar kunnen dat ze het halen. Ik geef AZ net een paar procent meer kans dan Twente", besluit de clubwatcher.

Lees meer:
0 reacties