FC Twente op vrijdagavond in actie: "Zal wel enorm gezopen worden"

Fans van FC Twente juichen na een treffer
Fans van FC Twente juichen na een treffer Foto: © YouTube

FC Twente speelt op vrijdagavond tegen Excelsior. De meningen zijn verdeeld over voetbal op vrijdagavond, maar Leon ten Voorde is wel fan. Dat vertelt de clubwatcher in de podcast De Warming-up.

"Dat jaartje in de Eerste Divisie, dat heeft een voordeel: dat was de vrijdagavond. Je werkt vandaag of je gaat naar school, het weekend begint en wat is er dan mooier, in mijn beperkte belevingswereld dan, dan het weekend aftrappen met een potje voetbal", zegt Ten Voorde.

Hij gaat verder: "Een biertje erbij, naar je club, drie punten, achterover leunen over hoe de concurrentie het gaat doen de rest van het weekend. Je kunt, als je daar gek van bent, naar je amateurclubje op zaterdag of zondag. Ik vind de vrijdagavond een geweldige voetbalavond."

Van Ten Voorde mag het zelfs iedere vrijdagavond raak zijn. "Ik vind dat heerlijk. Ik vind vrijdag of zaterdag heerlijk. Een avondwedstrijd in De Grolsch Veste heeft ook iets meer dan een middagwedstrijd. Qua omzet, vanavond zal er wel enorm gezopen worden."

Vervolgens haakt de clubwatcher in op het verhaal dat FC Twente meer zou verdienen aan bieromzet dan aan het verkopen van spelers. "Dat is een beetje z'n eigen leven gaan leiden. Dat is een beetje uit zijn verband getrokken. Maar een mooi verhaal in de buitenlandse pers. Twente staat er overal goed op. Je moet spelers goed verkopen, dat is voor de lange termijn ook wel goed", besluit Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 31 28 63
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 31 7 49
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand