Vlap krijgt kritiek: "Heeft niet de vorm van voor zijn blessure"

FC Twente wist zondag de flow van de overwinning tegen Feyenoord niet door te zetten naar Utrecht. Het tiental Tukkers bleef steken op een 1-1 gelijkspel.

Jan van Staa was niet verrast door het spelbeeld in de eerste helft. "FC Utrecht schakelde terug en de eerste keer dat ze over de middenlijn kwamen lag de bal er meteen in", begint hij in de Oosttribune. Mees Hilgers ging bij de tegentreffer nadrukkelijk de fout. "Hij koos voor de moeilijke oplossing, maar het veld speelde ook niet mee", zag Van Wissing.

Volgens Van Staa lukte het de Tukkers niet om het veldoverwicht om te zetten in kansen. "Dat heeft toch met overtuiging te maken wat ze wel in thuiswedstrijden hebben", denkt Van Wissing. "Onder Jans spraken we al van een uitsyndroom, maar nu hebben ze ook maar één van de laatste vier op vreemde bodem gewonnen."

"Heeft het alleen maar met de spitsen te maken?", vraagt Van Staa zich af. "Vlap was niet in beste doen. Hij heeft niet de vorm van voor zijn blessure." De aanvallende middenvelder kreeg in de laatste seconde nog een kans, maar nam de bal niet aan. "Van Bergen moet die bal gewoon eerder geven, en waarom zit er zo'n stuit in die bal?", aldus de kritisch Van Wissing. "Vlap doet dat ook slecht, maar kom op Van Bergen, dat zie je toch?"

Lees meer:
0 reacties