FC Twente plaatst wand voor uitvak: "Doodzonde, onmeunig triest"

Heracles-supporters in het uitvak bij FC Twente
Heracles-supporters in het uitvak bij FC Twente Foto: © Pro Shots

FC Twente wil een wand voor het uitvak in De Grolsch Veste plaatsen. De club wilde deze aanpassing het liefst zo lang mogelijk uitstellen, maar voelt zich nu echt genoodzaakt.

Momenteel hangen er netten die aanstekers en andere projectielen vanuit het uitvak goed tegenhouden, maar er komt geregeld bier en zelfs glazen urine doorheen. Het familievak vol kinderen, onder het uitvak, is hier regelmatig het slachtoffer van.

"Dood- en doodzonde. Onmeunig triest dat dit nodig is", zegt Lucas Fransen, voorzitter van de Vriendenkring, de grootste supportersvereniging van FC Twente, in gesprek met Tubantia. "Je behandelt je gasten zoals jezelf ook behandeld wilt worden, en dit is niet gastvrij."

Fransen is principieel tegen een wand voor een uitvak, iets wat hij 'aquaria' noemt. Wel begrijpt de voorzitter dat het nodig is. "De goeden moeten onder de kwaden lijden. Het is wel beter dan die rottige netten", vindt hij. "Je hebt toch beter zicht. Je kunt de wand zo plaatsen dat stickers plakken niet mogelijk is."

Volgens Fransen zijn de maatregelen nodig omdat het uitvak op de tweede ring zit. "We pleiten er al lang voor om het uitvak naar beneden te halen, maar dat kost Twente kapitalen. Je moet de hele logistieke route aanpassen en dat is nu wel goed geregeld", merkt hij op. "We gaan Europa in, met zo’n wand zijn we wel goed beschermd", aldus Fransen.

Lees meer:
0 reacties