FC Twente plukt trainer weg bij Ajax: "Een gezicht uit de regio"

De Toekomst van Ajax
De Toekomst van Ajax Foto: © Pro Shots

Luc Stolker keert terug in de jeugdopleiding van FC Twente/Heracles Almelo, zo valt te lezen op de website van de Academie. De Enschedeër, die tussen 2012 en 2020 al bij de clubs uit Overijssel werkte, was de afgelopen vier jaar werkzaam bij Ajax.

“De afgelopen periode heb ik veel constructieve gesprekken gevoerd met personen van de Academie en beide clubs", blikt hij terug. "De uitkomst van deze gesprekken geven mij veel motivatie en energie om hier weer aan de slag te gaan", vertelt Stolker over zijn terugkeer.

Ook Maarten van Wesenbeeck (Manager Academie) is blij met de transfer. “In de persoon van Luc hebben we opnieuw een gezicht uit de regio aan de FC Twente/Heracles Academie weten te binden. Hij krijgt de taak om spelers in het transitieproces naar de eerste elftallen te begeleiden. Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat de selecties van FC Twente en Heracles Almelo voor een nog groter deel uit eigen jeugd gaan bestaan. Daarin gaat Luc een belangrijke rol spelen.”

Bas van Baar, het Hoofd Voetbalontwikkeling, vult zijn collega aan. “Luc kent deze regio en onze Academie al goed", constateert hij. "Daarnaast heeft hij in zijn carrière enorm veel ervaring opgedaan in het ontwikkelen van jeugdspelers. Hij is al meerdere jaren werkzaam in de absolute top van het Nederlandse jeugdvoetbal en heeft in die tijd uitstekende competenties opgebouwd om deze functie te vervullen", besluit Van Baar tevreden.

Lees meer:
0 reacties