FC Twente profiteert bij degradatie Vitesse en kan flink cashen

Joseph Oosting is tevreden
Joseph Oosting is tevreden Foto: © Pro Shots

De degradatie van Vitesse zou voor FC Twente financieel goed nieuws betekenen. De club uit Enschede schuift in dat geval gratis een plekje omhoog op de tv-ranglijst.

Vitesse kent een dramatisch seizoen en staat acht wedstrijden voor het einde van de competitie op een achterstand van vijf punten met nummer vijftien Excelsior (lijfsbehoud) en zestien RKC Waalwijk (nacompetitie). Mochten de Arnhemmers inderdaad degraderen, verdwijnen ze uit de ranglijst voor tv-gelden.

Momenteel bezet Vitesse de zesde plek, maar bij degradatie wordt die plek overgenomen door de huidige nummer zeven FC Twente. "De rest van de Eredivisie profiteert van het wanbeleid in Arnhem en schuift gratis een plaats op", schrijft Tom Knipping op de website van Voetbal International. "FC Twente en SC Heerenveen zijn de grootste profiteurs. Ze zouden allebei meer dan een miljoen verdienen aan de degradatie van Vitesse."

Volgens Voetbal International betekent dat voor de Tukkers dat ze niet 6,5 miljoen, maar 7,6 miljoen euro aan tv-opbrengsten binnenhalen. FC Twente nadert daarnaast nummer vijf FC Utrecht, maar kan de Domstedelingen dit seizoen nog niet achterhalen. In de komende seizoenen krijgt het degradatiejaar steeds minder waarde, waardoor FC Twente verder op kan klimmen.

Lees meer:
0 reacties