FC Twente reageert op kwestie-Brenet: "Deze zaken zijn besproken"

Joshua Brenet
Joshua Brenet Foto: © Orange Pictures

Joshua Brenet moet zich dinsdag verantwoorden voor de rechtbank. Tubantia heeft in een uitgebreid verhaal, waarvoor de krant met verschillende bronnen sprak, toegelicht dat de rechtsback zich in de nesten heeft gewerkt.

Joshua Brenet
Joshua Brenet voor de rechter: "Vliegtuig vertrok zonder hem" Lees ook

Het regionale medium heeft donderdag veertien vragen voorgelegd aan FC Twente om ook de club haar verhaal te laten doen. Zo werd er onder meer gevraagd over wat de club wist van zijn verleden, het verschil in handelswijze met de kwestie-Jody Lukoki, de incidenten bij Paddy's en op het Duitse vliegveld en welke maatregelen er genomen zijn. FC Twente heeft de vragen niet specifiek beantwoord, maar kwam wel met een reactie.

"Met enkele zaken die door jullie worden genoemd is FC Twente bekend", laat de club weten aan de Tubantia. "Deze zaken zijn uiteraard met de betreffende speler en zijn management besproken. Daar waar wij het nodig achtten zijn ook de technische staf en de spelersgroep geïnformeerd. De inhoud hiervan beschouwen wij als een interne aangelegenheid. Dat geldt ook voor de maatregelen die wij hebben genomen."

"FC Twente doet geen mededelingen over omstandigheden die de privacy van zijn werknemer raakt en mag deze bovendien niet bekendmaken. FC Twente hecht er als werkgever aan de privacy van zijn werknemers in beginsel zoveel mogelijk te waarborgen. Ook over de rechtszaak die dinsdag dient, doen wij geen mededelingen", aldus FC Twente.

Ook met Brenet is in de afgelopen maanden contact geweest, maar de voetballer wil tot de rechtszaak niet officieel reageren tegenover de krant.

Lees meer:
0 reacties