SAMENVATTING | FC Twente rekent eenvoudig af met Excelsior (0-3)

FC Twente heeft zaterdagavond gemakkelijk gewonnen van Excelsior. In Rotterdam werd na een sterke openingsfase uiteindelijk met 0-3 gewonnen.

De bezoekers schoten werkelijk uit de startblokken op Kralingen. Na twee minuten kon Daan Rots al na een individuele actie raakschieten. Niet veel later was Ricky van Wolfswinkel aan de beurt om doelman Stijn van Gassel te verschalken. De spits kreeg de voorkeur boven Myron Boadu, die nog niet fit genoeg is om te starten. Binnen vijftien minuten was Van Wolfswinkel opnieuw trefzeker.

Het leek nog voor rust op een monsterscore uit te lopen, maar de Rotterdammers herpakten zich en hielden het doel verder schoon de eerste helft. Na de pauze leek FC Twente een strafschop te krijgen, maar de handsbal van oud-Tukker Kik Pierie werd niet strafbaar bevonden. Daarna maakte Naci Ünüvar, net koud in het veld, een doelpunt, maar ook deze werd door de arbitrage teruggedraaid. Er was sprake van buitenspel.

Ook de invalbeurt van Boadu kon niks meer veranderen aan de tussenstand. Zo voert FC Twente de druk op Feyenoord op en vergroot het het gat met achtervolgers AZ en Ajax.

Excelsior 0-3 FC Twente

2' Rots 0-1
5' Van Wolfswinkel 0-2
13' Van Wolfswinkel 0-3

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Smal, Hilgers, Pröpper, Brenet, Sadilek, Eiting (66' Kjolo), Vlap (66' Ünüvar), Steijn (80' Regeer), Rots (80' Taha), Van Wolfswinkel (75' Boadu)

Lees meer:
0 reacties