FC Twente resoluut over besluit Brenet: "Dat had niet uitgemaakt"

Joshua Brenet
Joshua Brenet Foto: © Pro Shots

Niet voor het eerst ontbond FC Twente het contract van een speler. Bij Joshua Brenet was er echter geen andere mogelijkheid meer voor de Tukkers, die nu ook beter naar de toekomst kijken.

Dominique Scholten, algemeen directeur, vertelt in gesprek met Voetbal International dat deze situatie FC Twente wel aan het denken zet. "Je moet altijd kijken hoe je zaken beter kunt doen. Iets wat we nu al hebben gevonden, is dat we op dit moment geen VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag, red.) aanvragen voor spelers. Dat doen we voor ieder ander personeelslid wel. Daar gaan we nu wel naar kijken. Voor buitenlandse spelers gaat het niet op, maar bij binnenlandse transfers kunnen we dit simpel toepassen en een VOG voortaan wel als voorwaarde stellen."

De directeur baalt van de situatie en begrijpt dat dit wel wat met de selectie kan doen. "Dit raakt de groep. Sowieso, een vertrek midden in het seizoen. Maar dan ook nog eens van een heel geliefde speler, een kwaliteitsspeler. We hebben erover gesproken, geprobeerd de spelers mee te nemen in onze beslissing, zonder de privacy van Joshua te schenden. Dat was een goed gesprek, in ieder geval in mijn beleving. Daarna zijn ze gaan trainen en nu is alle focus op Heracles Almelo. Dat is ook de voetballerij. We moeten door en we gaan door. Zondag staat hier een grote wedstrijd op het programma."

Open gesprek

Binnen de club heerst, ondanks het harde besluit, wél het gevoel dat juist gehandeld is. "Het was een open gesprek, dus die vragen kwamen ook: hadden we het niet zo of zo kunnen doen? Maar dat was niet relevant. Dit was de situatie en die hebben we op onze manier beoordeeld. Daarvoor was begrip. En ongetwijfeld zullen er jongens zijn die daar vragen over hebben of een andere keuze zouden maken. Als ik mezelf vijftien jaar geleden voor me zie, dan had ik er misschien ook anders in gestaan. Als voetballer zit je in een bubbel. Maar Arnold en ik hebben dit samen besproken, intern en extern advies ingewonnen. Voor ons als directie was er geen twijfel dat dit de enige juiste beslissing was." Scholten voegt hieraan toe dat het niet had uitgemaakt als de straf lichter was uitgevallen. "Dat had geen verschil gemaakt."

Lees meer:
0 reacties