VIDEO | Samenvatting: FC Twente wint ruim van Fortuna Sittard

FC Twente heeft de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard met 0-3 weten te winnen. De doelpunten vielen allemaal in het laatste half uur. Vaclav Cerny opende de score voor de ploeg van Ron Jans, daarna was het Manfred Ugalde die het doel twee keer wist te vinden.

FC Twente begon behoudend maar gecontroleerd aan de wedstrijd in Sittard. De ploeg was veel in balbezit, maar in de eindfase konden er nauwelijks kansen gecreëerd worden. De eerste keeper die echt in actie moest komen was Lars Unnerstall, de Duitser reageerde geweldig op een inzet van Thomas Buitink. Vlak voor rust kreeg FC Twente de eerste grote kans uit vrije trap, maar Ugalde zag zijn inzet geblokt worden. Twente was de eerste helft dominant, maar het tot kansen kwam het nauwelijks.

Na rust bleef Sem Steijn in de kleedkamer achter en werd vervangen door Ricky van Wolfswinkel. De Tukkers begonnen zeer slordig aan het tweede bedrijf. Wel creëerde Salah-Eddine, na een uitstekende actie, nog een goede mogelijkheid voor Ugalde. Het schot van de spits miste echter richting. De wedstrijd werd opengebroken door Cerny. Na een uitstekende actie, schoot de buitenspeler, door de benen van Siovas, in de lange hoek. De treffer van de Tsjech werkte bevrijdend voor FC Twente. Enkele minuten later verdubbelde Ugalde de voorsprong. Hij werd diep gestuurd door Michel Vlap en rondde zeer koelbloedig af.

Na deze treffer ging FC Twente ook goed voetballen. De 3-0 die een kwartier voor tijd viel, was een beauty. Na een korte combinatie in het strafschopgebied, kwam Cerny vrij voor de keeper te staan. Hij hield het overzicht en legde de bal breed, waarna Ugalde zijn tweede treffer eenvoudig binnen kon werken.

Fortuna Sittard – FC Twente 0-3