Eiting oogst lof: "Ze waren verkleed als Excelsior-voetballers"

FC Twente boekte afgelopen weekend een eenvoudige overwinning in Rotterdam. De Tukkers wonnen met 0-3 van Excelsior. Analist Vincent Bilanovic zag dat de ploeg van Joseph Oosting een perfect eerste kwartier speelde, maar vraagt zich af wat de trainer van de rest van het duel kan leren.

"Ik vraag me af wat de trainer hier uithaalt. Het duurde twaalf minuten en toen was het klaar", zegt Bilanovic bij VoetbalTijd. "Ze gingen als de brandweer. De hele week gaat het over concurrentie binnen het team bij FC Twente in de media: misschien moet Boadu wel spelen, want die is beter dan Van Wolfswinkel. Vorige week ging het over Taha en Unuvar. En dan zie je: dit doet concurrentie met een elftal, want ze gingen als de brandweer. Het was twaalf minuten gas geven."

De analist is niet te spreken over Excelsior. "Ik weet niet of er in Kralingen carnaval wordt gevierd, maar zo leek het wel. Volgens mij waren ze allemaal verkleed als Excelsior-voetballers, want het was heel slecht. FC Twente speelde daarentegen wel heel erg fel, en dat was heel mooi om te zien. Eigenlijk zou je verwachten dat Driouech het gevaar moet creëren bij Excelsior, maar dat was helemaal niet aan de orde."

"Het enige puntje wat anders was dan vorige week bij FC Twente: Carel Eiting speelde. Hij deed het prima, in zoverre je dat kan beoordelen over die twaalf minuten. Je ziet wel dat trainer Joseph Oosting had verwacht dat hij meer rond de zestien van Excelsior ging spelen. Na die twaalf minuten kon de televisie overigens wel uit, want er werd weinig gevoetbald. Al is het ook wel moeilijk om dan in te moeten vallen", aldus Bilanovic.

Lees meer:
0 reacties