FC Twente-spelers bekritiseerd: "Weghorst had ze aangevlogen"

Wout Weghorst
Wout Weghorst Foto: © BSR Agency

Mees Hilgers en Naci Ünüvar zorgden voor opschudding in aanloop naar het duel van PEC Zwolle van afgelopen zondag. De twee FC Twente-spelers, die allebei in actie kwamen, stonden daags voor de belangrijke laatste competitiewedstrijd op een festival in Enschede. Clubwatcher Leon ten Voorde is niet te spreken over deze actie, helemaal omdat er duizenden bezoekers waren op het festival.

"Als je speler bent bij FC Twente, dan moet je weten dat de regio Twente een 'dorp' is. Dat moet je je beseffen", zo begint Ten Voorde bij De Ballen Verstand. "Of we het nou willen horen of niet, ook wij krijgen altijd te horen naar welk festival de spelers nu weer zijn gegaan. Of ze waren op een zondag in de kroeg, na de wedstrijd tegen Heracles, terwijl je op woensdag een zware wedstrijd hebt bij Heerenveen en zaterdag tegen Fortuna."

"Dan kun je op zondag, na een zware derby, niet de stad ingaan", meent Ten Voorde. "Volgend jaar moet je acht Europese wedstrijden spelen, hoe willen ze dat gaan doen? Op dat gebied moet echt een professionele slag gemaakt worden." 

Ten Voorde gaat verder: "Want ik denk, met een Wout Weghorst in de selectie, waren die gasten niet op een festival geweest. Die had ze aangevlogen in de kleedkamer als hij die beelden had gezien. Iedereen heeft die beelden gezien, of je het nu wilde of niet."

De clubwatcher besluit: "Die voetballers willen allemaal naar het buitenland. Dat is hun grote droom. Waarom denk je dat ze in Duitsland en Italië twee dagen voor een thuiswedstrijd nog op trainingskamp gaan? Om dit soort dingen. Daar komen de spelers wel achter als ze naar het buitenland gaan, wat voor regime daar is", aldus Ten Voorde.

Lees meer:
0 reacties