FC Twente-spelers hard aangepakt: "Je zet zo je club voor schut"

Gijs Smal, Daan Rots, Myron Boadu en Naci Unuvar juichen op de 'Joshua Brenet-manier'
Gijs Smal, Daan Rots, Myron Boadu en Naci Unuvar juichen op de 'Joshua Brenet-manier' Foto: © Pro Shots

Joshua Brenet is niet langer speler van FC Twente, nadat de club vorige week zijn contract heeft ontbonden. De verdediger is veroordeeld tot een onvoorwaardelijke celstraf van één maand, wegens het tweemaal rijden zonder geldig rijbewijs. Tijdens de derby tegen Heracles toonden de FC Twente-spelers hun steunbetuiging aan Brenet.

Na de goal van Myron Boadu juichten de spelers op de manier hoe Brenet altijd zijn doelpunten viert. Clubwatcher Nico Wantia verbaasde zich over de reactie van de spelers. "Ze konden toch ook een appje sturen met een steunbetuiging", zegt Wantia bij De Oosttribune. "Ze hoeven niet publiekelijk achter een speler te gaan staan. FC Twente heeft niet zonder reden afscheid genomen van hem."

Collega Tijmen van Wissing relativeert de reactie. "FC Twente kon niet anders, maar je hebt geproefd hoe de selectie en trainer er over denken. In de groep zitten spelers die vinden dat Brenet bij Twente had moeten blijven. Ik had het vreemder gevonden als ze een steunbetuiging met Joshua Free op een shirtje hadden gezet."

Wantia vindt dat FC Twente deze reactie van de spelers had moeten voorkomen. "Als je het een beetje aanvoelt dan weet je dat dit gaat gebeuren. Je zet zo je club voor schut, want eigenlijk zijn ze het oneens met de clubleiding."

Van Wissing: "Ik weet vrijwel zeker dat het benoemd is dat er geen ruimte was voor zulk soort openlijke steunbetuigingen. Geen gedoe met shirtjes, dat had ik al vernomen, maar dat je ook expliciet moet noemen dat je niet een juichgebaar mag maken is wel heel streng."

Wantia is het daar niet mee eens: "Die spelers kunnen ook wel nadenken. Als het zo’n goede jongen voor de groep is, dan had de groep ook goede jongens voor Brenet kunnen zijn. En kunnen zeggen dat als er een rechtszaak is, en je wordt voor tweede keer veroordeeld, dan is het misschien handiger om naar de rechtszaak te gaan in plaats van te trainen. Alleen die sociale controle is er ook niet geweest", aldus Wantia.

Lees meer:
0 reacties