'FC Twente-spelers vieren carnaval': "Na zo'n wanprestatie..."

FC Twente-spelers nadat het duel in Deventer is stilgelegd
FC Twente-spelers nadat het duel in Deventer is stilgelegd Foto: © Pro Shots

FC Twente verloor zondagmiddag met 2-0 bij Go Ahead Eagles. Niet alle spelers zaten na afloop in zak en as. Volgens clubwatcher Leon ten Voorde hebben een aantal FC Twente-spelers zondagavond nog carnaval gevierd, zo zegt hij in de podcast De Ballen Verstand.

"Dat moeten ze zelf weten", reageert Ten Voorde. "Maar als je verliest van Go Ahead, na zo'n wanprestatie... Dan krijg je dit soort verhalen van boze supporters. Die jongens hebben ook recht op hun vertier, maar ik ben zelf een enorm slechte verliezer. Het is belachelijk hoe ik ermee omga, ik zit twee dagen in een depressie als ik met mijn elftal verlies. Dat is ook niet de goede weg. Maar ik kan mij niet voorstellen dat je na zo'n wedstrijd zin hebt..."

Het zou kunnen dat het uitje al gepland was. "Bij FC Twente was het altijd een traditie dat ze op maandag carnaval gingen vieren", legt Ten Voorde uit. "Dan gingen ze eerst bij de Italiaan in Oldenzaal eten en daarna carnaval vieren. Ik vind dat allemaal prima. Alleen had ik ze vandaag geen vrij gegeven als ik trainer was."

"Ik zou ze wel op appèl laten komen, gewoon trainen en een nabespreking", vervolgt de journalist. "Ook bij de kladden pakken na wat er zondag gepresteerd is. Dan ga je 's middags met elkaar uiteten en heb je een leuke dag. Ik bedoel: de wereld is ook niet ingestort. Maar ik vind het niet handig dat je pas dinsdagmiddag weer wordt verwacht."

Ten Voorde heeft nog wel een advies voor trainer Ron Jans. "Je moet er nu als staf gewoon bovenop zitten, voordat het allemaal tussen je handen wegglipt. Dat is doodzonde. We hebben ze allemaal met lof overladen en gezegd dat Jans het geweldig heeft gedaan in drie jaar Twente. Dat moet er niet op het laatst een bijsmaakje zijn. Zover is het nog lang niet, maar het spel en de houding in uitwedstrijden word je niet echt blij van."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 29 72 78
2 Feyenoord 29 53 69
3 FC Twente 29 27 60
4 AZ 29 23 52
5 NEC 29 15 46
6 Ajax 29 6 45
7 Go Ahead Eagles 29 6 42
Bekijk de hele stand