'FC Twente-spelers vieren carnaval': "Na zo'n wanprestatie..."

FC Twente-spelers nadat het duel in Deventer is stilgelegd
FC Twente-spelers nadat het duel in Deventer is stilgelegd Foto: © Pro Shots

FC Twente verloor zondagmiddag met 2-0 bij Go Ahead Eagles. Niet alle spelers zaten na afloop in zak en as. Volgens clubwatcher Leon ten Voorde hebben een aantal FC Twente-spelers zondagavond nog carnaval gevierd, zo zegt hij in de podcast De Ballen Verstand.

"Dat moeten ze zelf weten", reageert Ten Voorde. "Maar als je verliest van Go Ahead, na zo'n wanprestatie... Dan krijg je dit soort verhalen van boze supporters. Die jongens hebben ook recht op hun vertier, maar ik ben zelf een enorm slechte verliezer. Het is belachelijk hoe ik ermee omga, ik zit twee dagen in een depressie als ik met mijn elftal verlies. Dat is ook niet de goede weg. Maar ik kan mij niet voorstellen dat je na zo'n wedstrijd zin hebt..."

Het zou kunnen dat het uitje al gepland was. "Bij FC Twente was het altijd een traditie dat ze op maandag carnaval gingen vieren", legt Ten Voorde uit. "Dan gingen ze eerst bij de Italiaan in Oldenzaal eten en daarna carnaval vieren. Ik vind dat allemaal prima. Alleen had ik ze vandaag geen vrij gegeven als ik trainer was."

"Ik zou ze wel op appèl laten komen, gewoon trainen en een nabespreking", vervolgt de journalist. "Ook bij de kladden pakken na wat er zondag gepresteerd is. Dan ga je 's middags met elkaar uiteten en heb je een leuke dag. Ik bedoel: de wereld is ook niet ingestort. Maar ik vind het niet handig dat je pas dinsdagmiddag weer wordt verwacht."

Ten Voorde heeft nog wel een advies voor trainer Ron Jans. "Je moet er nu als staf gewoon bovenop zitten, voordat het allemaal tussen je handen wegglipt. Dat is doodzonde. We hebben ze allemaal met lof overladen en gezegd dat Jans het geweldig heeft gedaan in drie jaar Twente. Dat moet er niet op het laatst een bijsmaakje zijn. Zover is het nog lang niet, maar het spel en de houding in uitwedstrijden word je niet echt blij van."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand