FC Twente spreekt van 'harde klap': "Dat is heel frustrerend"

De Grolsch Veste
De Grolsch Veste Foto: © Pro Shots

FC Twente kan zaterdagavond geen supporters verwelkomen bij de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. Algemeen directeur Paul van der Kraan weet dat er vrijdagavond geen versoepelingen komen voor publiek bij voetbalwedstrijden.

"Dat de stadions leeg blijven is en blijft een harde klap voor het betaald voetbal", zegt Van der Kraan op de officiële website van FC Twente. "Het uitblijven van inkomsten vraagt het uiterste van de clubs. Daarom is het ook zo van belang dat de sectorspecifieke steun, die gold voor de eerste drie weken van de lockdown in november, wordt verlengd."

"FC Twente komt daarvoor tot nu toe alleen in aanmerking voor de competitiewedstrijd tegen Feyenoord", vervolgt de bestuurder. "Over verlenging van de sectorspecifieke steun zijn de KNVB, ECV en CED in gesprek met de overheid en het is cruciaal dat dit verlengd wordt. Alleen dan zijn we beter in staat de substantiële inkomstenderving (onder andere kaartverkoop en horeca-inkomsten) beperkt te kunnen houden."

Van der Kraan baalt van de maatregelen. "We wilden dit seizoen stappen gaan maken en dat was zeker gelukt, maar in plaats daarvan moeten we weer een pas op de plaats maken. En dat is heel frustrerend. Zoals eerder aangegeven, als betaald voetbal willen we samen met het nieuwe kabinet zo snel mogelijk naar oplossingen kijken om de supporters weer te kunnen ontvangen."

"Er is eerder door de clubs veel geïnvesteerd om op een veilige wijze publiek te ontvangen, ook in De Grolsch Veste, en naar die situatie willen we zo snel mogelijk terug. Dat het veilig kan hebben de Field Labs aangetoond", besluit hij.

Weet FC Twente te winnen van SC Heerenveen en houdt Lars Unnerstall de nul? Bij BetCity.nl krijg je dan 3.40x je inzet. Registreer je nu via deze link en krijg ook nog een Free Bet van 20 euro bij een storting van 20 euro! Zet je Free Bet op FC Twente en pak 48 euro winst! Grijp die kans!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 5 feb. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 13 feb. 2022, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
FC Twente -
zo 20 feb. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Go Ahead Eagles -
vr 25 feb. 2022, 20:00
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
FC Twente -
zo 6 mrt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 20 22 46
3 Feyenoord 20 27 42
4 FC Twente 20 9 38
5 AZ 20 13 36
6 Vitesse 20 -1 36
Bekijk de hele stand