Samenvatting: FC Twente boekt simpele zege op Fortuna Sittard

FC Twente heeft uitstekende zaken gedaan in de jacht op plek drie in de Eredivisie. AZ ging met 5-1 onderuit bij PSV. FC Twente vervulde haar sportieve plicht door van Fortuna Sittard te winnen, al legden de Tukkers lange tijd geen galavoorstelling op de mat.

De eerste helft tekende FC Twente aan voor een draak van een wedstrijd. Rodrigo Guth zorgde haast voor het enige spektakel door na een kwartier geel te pakken nadat hij te wild met zijn arm zwaaide. Eerder in de wedstrijd deed hij dat ook al. Een kwartier later mocht hij de kleedkamer op gaan zoeken na een duw in de rug van Ricky van Wolfswinkel. Met een man meer wist FC Twente gevaarlijker te worden, maar grote kansen vielen niet te noteren.

In de tweede helft kwamen de Tukkers een stuk beter voor de dag. Naci Ünüvar kwam, net als Youri Regeer, in de ploeg en strooide met geweldige dieptepasses, vaak gegeven met de buitenkant van de voet. De voorsprong viel echter via een afgeketst schot van Michel Vlap na voorbereid werk van Sem Steijn. Hij dacht zijn eerste doelpunt sinds september gemaakt te hebben, maar uiteindelijk werd de goal toegeschreven aan Sadik Fofana. Een jury besliste dat Vlap zijn schot het doel nooit geraakt zou kunnen hebben.

In de daaropvolgende minuten creëerde FC Twente eindelijk de nodige kansen, waardoor het publiek eindelijk kreeg waarvoor ze gekomen was. Via een voorzet van Carel Eiting was het Ricky van Wolfswinkel die zijn dertiende van het seizoen binnenkopte en daarmee FC Twente op 2-0 zette. In een kolkende Grolsch Veste speelde FC Twente de wedstrijd rustig uit waardoor de 2-0 voorsprong ook de eindstand bleek.

Lees meer:
0 reacties