FC Twente-supporters horen taakstraffen en celstraffen tegen zich eisen

Vrijdag hebben tien FC Twente-supporters zich moeten verantwoorden voor de rechter vanwege ongeregeldheden die afloop van de wedstrijd tussen FC Twente en PSV in april vorig jaar plaatsvonden. Er zijn werkstraffen en celstraffen geëist, zo meldt RTV Oost. De rellen ontstonden destijds nadat er een inval in het supportershome van Vak-P werd gedaan.

De verdachten kwamen in beeld na groot onderzoek van de politie. De politie had tientallen uren aan beeldmateriaal van de bewakingscamera’s in het stadion teruggekeken. De ‘supporters’ maakten zich op de bewuste dag schuldig aan openlijke geweldpleging richting de politie. De politie werd aangevallen met onder meer riemen, kliko’s, tegels en bierbekers. Slechts enkele verdachten bekenden in de rechtbank dat ze betrokken waren bij de rellen.

Officier van justitie Wiegant sprak van een schande en blikte terug op de gebeurtenissen. "Een ware veldslag. Een sfeer van totale ontremming die de aanwezigheid van de Mobiele Eenheid kennelijk oproept”, aldus Wiegant, die ook liet weten dat de tien verdachten FC Twente in de steek hebben gelaten. "en dat op een moment dat je club in moeilijkheden verkeert en je steun heel hard nodig heeft!"

Tegen acht van de tien verdachten zijn werkstraffen geëist. Deze taakstraffen variëren van 80 tot 240 uur. Tegen twee mannen, Rick K. en Remon B. is drie maanden celstraf geëist. "Productiemedewerker B. meldde zich zelf bij de politie toen hij foto bij een opsporingsbericht tegenkwam. B. was opvallend gekleed in een camouflage jas en zou onder andere attributen gegooid hebben naar leden van de Mobiele Eenheid", schrijft RTV Oost.

"Hij vond het optreden van de politie "belachelijk" maar zei "ik heb niets raars gedaan, denk ik." Op videobeelden was ook te zien dat Rick K. door zijn vader werd weggesleurd uit de frontlinies maar dat weerhield hem volgens officier van justitie er niet van om geweld te plegen tegen politiemensen", aldus het regionale medium. Over twee weken zal de rechtbank van Almelo een uitspraak doen in alle zaken.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand