FC Twente-supporters horen taakstraffen en celstraffen tegen zich eisen

Vrijdag hebben tien FC Twente-supporters zich moeten verantwoorden voor de rechter vanwege ongeregeldheden die afloop van de wedstrijd tussen FC Twente en PSV in april vorig jaar plaatsvonden. Er zijn werkstraffen en celstraffen geëist, zo meldt RTV Oost. De rellen ontstonden destijds nadat er een inval in het supportershome van Vak-P werd gedaan.

De verdachten kwamen in beeld na groot onderzoek van de politie. De politie had tientallen uren aan beeldmateriaal van de bewakingscamera’s in het stadion teruggekeken. De ‘supporters’ maakten zich op de bewuste dag schuldig aan openlijke geweldpleging richting de politie. De politie werd aangevallen met onder meer riemen, kliko’s, tegels en bierbekers. Slechts enkele verdachten bekenden in de rechtbank dat ze betrokken waren bij de rellen.

Officier van justitie Wiegant sprak van een schande en blikte terug op de gebeurtenissen. "Een ware veldslag. Een sfeer van totale ontremming die de aanwezigheid van de Mobiele Eenheid kennelijk oproept”, aldus Wiegant, die ook liet weten dat de tien verdachten FC Twente in de steek hebben gelaten. "en dat op een moment dat je club in moeilijkheden verkeert en je steun heel hard nodig heeft!"

Tegen acht van de tien verdachten zijn werkstraffen geëist. Deze taakstraffen variëren van 80 tot 240 uur. Tegen twee mannen, Rick K. en Remon B. is drie maanden celstraf geëist. "Productiemedewerker B. meldde zich zelf bij de politie toen hij foto bij een opsporingsbericht tegenkwam. B. was opvallend gekleed in een camouflage jas en zou onder andere attributen gegooid hebben naar leden van de Mobiele Eenheid", schrijft RTV Oost.

"Hij vond het optreden van de politie "belachelijk" maar zei "ik heb niets raars gedaan, denk ik." Op videobeelden was ook te zien dat Rick K. door zijn vader werd weggesleurd uit de frontlinies maar dat weerhield hem volgens officier van justitie er niet van om geweld te plegen tegen politiemensen", aldus het regionale medium. Over twee weken zal de rechtbank van Almelo een uitspraak doen in alle zaken.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
RKC Waalwijk
16:45
FC Twente
wo
27/09
FC Twente
20:00
Vitesse
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
zo
8/10
Fortuna Sittard
14:30
FC Twente
zo
22/10
Heracles Almelo
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 4 12 12
2 AZ 4 10 12
3 FC Twente 4 9 12
4 Feyenoord 5 14 11
5 Fortuna Sittard 5 3 9
6 Sparta Rotterdam 5 1 8
7 Go Ahead Eagles 4 0 7
Bekijk de hele stand