FC Twente-talent geeft toe: "Ik kijk het meest tegen Boadu op"

Ruud Nijstad stond in de belangstelling van onder meer Juventus en AC Milan, maar de verdediger koos voor FC Twente. De 16-jarige speler uit Vriezenveen traint af en toe mee met de eerste selectie. en is blij dat hij daar mee mag spelen.

"Het is een hele mooie beloning, want je ziet dat het niveau veel hoger ligt dan waar je normaal traint", zegt Nijstad tegen 1Twente. "Het is dus ook heel gaaf om voor FC Twente uit te mogen komen." Nijstad kan het goed vinden met zijn teamgenoten. "Het klikt eigenlijk wel met iedereen, want het is een heel leuk team."

"Ze vangen je goed op, als je bijvoorbeeld een foute pass speelt dan helpen ze je wel gelijk. Ik heb dus niet een klik met echt één persoon, maar ik vind iedereen erg aardig." Nijstad kijkt op tegen de grote namen van FC Twente. "Ik heb dat met meerdere, maar ik kijk het meest tegen Myron Boadu op."

De verdediger is nog maar zestien jaar en verwacht dan ook niet snel zijn debuut te maken. "Dat ligt aan de trainer, ik ben namelijk nog wel wat jonger dan dat Lucas Vennegoor of Hesselink is. Ik denk wel dat het binnen twee jaar kan gebeuren", aldus Nijstad.

Lees meer:
0 reacties