FC Twente-talent moest weg: "Zou ik niet nog een seizoen willen"

Het logo van FC Twente op een bal
Het logo van FC Twente op een bal Foto: © Orange Pictures

Joris Eppink speelde in de jeugd van FC Twente. Op internationale toernooien nam hij het op tegen clubs als Barcelona, Juventus en Real Madrid. Sinds dit seizoen is de achttienjarige middenvelder speler van Sparta Enschede.

Zijn jeugd was voor Eppink een droom die uitkwam. "Dan ben je elf jaar en ben je zonder ouders en onder schooltijd lekker in Italië een toernooi aan het voetballen. Daarop speel je tegen FC Barcelona, Juventus en Real Madrid. Dat zijn hele gave momenten. De zelfstandigheid die je op jonge leeftijd al krijgt, dat is ook mooi meegenomen", zegt hij bij TC Tubantia.

Bij de jeugdelftallen, zeker bij Onder 18, speelde Eppink amper mee. Hij moest concurreren met oudere spelers en tevens deden er dispensatiespelers van Onder 21 mee. "Wij moesten bijvoorbeeld uit bij PSV spelen en voor de wedstrijd moet je dan loopjes doen. Daarna moet je douchen en op de tribune zitten. Dat is dan wat je een heel jaar moet doen. Dat waren zware momenten", aldus de middenvelder.

FC Twente liet afgelopen zomer weten dat ze niet met hem door gingen. Dat kwam hard binnen. "Je droom is om profvoetballer te worden. Dat kan nog steeds, maar de stap wordt wel groter. Maar als ik er nu op terugkijk, dan zou ik niet nog een jaar willen hebben zoals ik dat vorig seizoen heb meegemaakt. In dat opzicht is het wel een opluchting."

Lees meer:
0 reacties