FC Twente-target bekeerd: "Mensen wilden me in de gaten houden"

Davy van den Berg brak nooit door bij PSV, maar doet het nu goed bij PEC Zwolle. De middenvelder zou de belangstelling hebben gewekt van FC Twente, maar kwam eerder ook al eens groot in het nieuws.

"Ik denk dat het bij iedereen bekend is dat ik me bekeerd heb tot de islam", begint Van den Berg in een video-item van Voetbalzone. "Dat is in die gemeenschap heel goed gevallen. Daardoor wilden mensen mij graag in de gaten houden, denk ik. Vragen over mijn privésituatie of liefdesleven. Huwelijksaanzoeken? Die zijn er ook zeker geweest, ja."

Van den Berg geniet nu dus alsnog de bekendheid als voetballer, maar meent dat dit niet tot jaloezie leidt in de spelersgroep van de Zwollenaren. "Ik heb het er weleens met Bram van Polen over. Ik vroeg aan hem of hij een Rolex thuis heeft. Toen zei hij: ‘Nee man, dat interesseert mij helemaal niks'. Dat vind ik mooi."

"Ik ben zelf natuurlijk van een andere generatie, maar ik ben wel fan van de oude stempel. Het is mooi dat die mensen er nog zijn. Ik kan daar meer van genieten dan wanneer het andersom is", aldus Van den Berg.

Davy van den Berg aan de bal in Deventer
BREAKING | 'FC Twente richt pijlen op sterkhouder van PEC Zwolle' Lees ook
Lees meer:
0 reacties